KESÄNÄYTTELY 2017

PALUU PINNALLE

Komugi Ando ja Teemu Salonen

Kahden tekijän nykytaiteet ja nykymuotoilut kolmessa kerroksessa.

Ars Auttoinen 24.6.-6.8.2017

TO-SU 11-16

Vapaa pääsy

Ars Auttoinen Paluu pinnalle 24.6. - 6.8.2017, to-su klo 11-16
Nykytaidetta ja nykymuotoilua kahdelta tekijältä kolmessa kerroksessa.

Kesä 2017 tulee olemaan alku uudenlaiselle Ars Auttoiselle. Olemme selkeästi näyttelyidemme teemoissa kulkeneet alkuaikojen kesänäytelyiden yhteiskuntakriittisyydestä kohti jokaisen oman elämän uskaltamista. Nyt on selkeästi oikea aika ottaa teemoissa herätellyn pohdinnan ja ihmettelyn rinnalle niistä ammentava tekeminen. Tämä tuntuu riskeistä huolimatta oikealta valinnalta, joten:

Kesän 2017 taiteilijat ovat kuvataiteilija Komugi Ando ja muotoilija Teemu Salonen eli Ars Auttoisten pyörittäjät.
Paluu pinnalle ei ole vain kylmä näyttely missä objektit on aseteltu esille vaan nyt tekijät ovat itse läsnä ja valmiina rentoihin keskusteluihin sekä tiukkoihin kysymyksiin. Ars Auttoinenhan on heidän koti, työhuone ja näyttelytila ja nyt tästä yhdistelmästä halutaan ottaa kaikki ilo irti yleisön ja tekijöiden nautittavaksi. Näyttely elää, kasvaa ja muuttuu koko kesän ajan

Taiteilijoista ja teoksista:

Teemu Salonen on muotoilija, jonka teoksissa liikutaan veistoksen ja käyttöesineen raja-alueilla. Näyttelyssä mukana erityisesti uniikkeja valaisimia, joissa materiaaleja sekä tekniikoita yhdistellään ennakkoluulottomasti ja jopa väärinkäyttäen. Valmiit teoksensa hän näkee samanaikaisesti esteettisi objekteina, sisustusesineinä, veistoksina, koristeina, käsityötaidon näytteinä sekä hilpeä muotoiluna. Hän valmistaa suunnittelemansa esineet käsityönä omalla verstaallaan. Hän tuo näyttelyyn myös jatkuvasti uusia teoksia eteenpäin rakentavan linjastonsa, jossa tulevat teokset ovat materiaaleina ja ideoina hiljalleen muhimassa. Katsoja voi myös halutessaan jättää linjastolle oman teostilauksensa omalla budjetillaan.


Komugi Ando on suomalaistunut japanilainen kuvataiteilija. Ando kerää aarteita, jollaisia voivat olla vaikkapa katukivi tai rikkinäinen pöydänjalka. Löydettyjä tavaroita yhdistelemällä keskenään tai yhdistelemällä niitä itse luotuihin osiin syntyy kitsch maailmoja, joissa tuodaan tutut koristeesineet osaksi veistoksia sekä installaatioita. Teoskokonaisuus on sekoitus eri maiden kulttuurisia faktoja, fiktiota ja feikkejä. Lopputuloksena on värikkään ikioma happy place, jossa kurkistaa papukaija, ja hikipisara kiiltää ruusun terälehdellä.


Taiteilijoiden työskentelyä tukee Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus Hämeen taidetoimikunta.

Ars Auttoisiin kuuluu myös eksoottinen kahvila, jossa tänä kesänä tarjoillaan raakakakkuja ja availlaan tuoreita kookospähkinöitä juotavaksi.

Näyttely ja kahvila avoinna to-su klo 11-16 Näyttelyyn vapaa pääsy
Ars Auttoinen Keinuhongantie 17 17610 Auttoinen (Padasjoki)

info@auttoinen.fi
040-4436444 Komugi Ando
044-2772997 Teemu Salonen

Lehdistön käyttöön löytyy kuvia Dropbox linkistä:

Seuraa tekijöitä myös Instagramissa:

#arsauttoinen #arsauttoinen2017 @ komugi_ando  @salonenteemu

https://www.instagram.com/salonenteemu/

https://www.instagram.com/komugi_ando/

 

Paluu pinnalle  Tähän saakka olemme Ars Auttoisilla järjestäneet kuratoituja näyttelyitä joihin olemme kutsuneet teoksia vuosittain n. 20 taiteilijalta.    Tänä kesänä teimme ison muutoksen ja aloimme toteuttaa pitkäaikaista tavoitettamme työskennellä päätoimisina taiteilijana ja muotoilijana johon tärkeänä osana kuului myös omien teoksien ja työskentelyn esille laittaminen Ars Auttoisten tiloihin.    Päätöstämme tuki myös Suomen Kulttuurirahaston Komugille myöntämä 12kk apuraha taiteelliseen työskentelyyn ja Taiteen edistämiskeskuksen Hämeen taidetoimikunnan Teemulle myöntämä 6kk työskentelyapuraha taiteelliseen työskentelyyn.    Näyttelyä on tämän rakennuksen kolmessa kerroksessa sekä viereisessä rakennuksessa pääsee kurkistamaan millaiselta työhuoneella näyttää. Oikeapuoleisessa salissa näkyvissä pahvilaatikoissa on Teemun tulevien teoksien materiaaleja ja laatikoiden sisältö muokkautuu näyttelyn aikana.    Kookos kahvila löytyy kun menet oikeanpuoleiset raput alas. Pyörimme muuten myös itsekin täällä joten saa kysellä ja höpistä, jos siltä tuntuu.

Eteisen infotaulu 2017, Paluu pinnalle

 

 

 

 

 

Ars Auttoinen

Keinuhongantie 17, 17610 Auttoinen

info@auttoinen.fi

Teemu Salonen 044-2772997

Komugi Ando 040-4436444

 
 

 

Liity postituslistallemme

* indicates required
Email Address *
 
 
 
 

 

 

 

 
TallennaTallennaTallennaTallennaTallenna