Savustusta ja uuninkyljen tuunausta

 Keramiikan savustus, Teemu Salonen, 2016
Pönttöön sullottu poltettuja keramiikka-astioita, heinää, käpyjä, oksia, humalapuska ym.... palavaa savuavaa mitä pihasta löytyy. Eilen llIllalla oli jo hienoa savustuspintaa ehtinyt kertyä mutta yön aikana  hiillos oli päässyt liian kuumaksi jolloin tummuneet pinnat olivat palaneet taas puhtaaksi. Eli alkupisteessä taas ja uudet tulet kytemään.
Tässä hieman hiilloksen säästämää savupintaa. Parhaimman näköiset ja elävimmät savuvärjäykset olen saanut suoraan kuumalla savuttavalla liekillä ja etenkin voikukat ym. toimivat tuoreena muodostaen värikästä mustaa. Tällä hetkellä pihassa ei kuitenkaan ole vielä tuorretta kasvia joten viimekesän heinällä mennään. Savustus prosessiin menee yleensä muutama päivä ja poimuinen keramiikkapinta mustuu yllättäen paljon hitaammin kuin siloitetut pinnat.

Pajalla työn alla uusi yksilö Badassjoki valaisin-sarjaan. Tässä on tuunattavana vanha sähköliesi hakkaamalla ja vääntelemällä. Möykyn korkeus n. 30 cm. Mahtavaa hommaa apurahahakemuksen täyttämisen lämmittelynä.

t: Teemu


Jaa tämä julkaisu


Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua